20140421-104058.jpg

Deze soep is iets meer werk dan de andere asperge soep die hier op de site staat.
Ik heb vorige week in het hooihuis een asperge menu gegeten.
En de asperge soep was erg lekker.
Heb geprobeerd deze soep na te maken.
En ik kan zeggen het is heel aardig gelukt.

Wat heb je nodig voor deze soep. ????

1pond soepstukken asperges
Schillen van een pond asperges
30 Gr. bloem
30 Gr. boter
1 dl melk
Bouillonblok

20140421-104812.jpg

Met de schillen en onderkant, beetje zout en suiker en water bouillon maken. In ongeveer een kwartier.
Bouillon zeven.
En een gedeelte van de soepstukken koken in de bouillon.
Mooie stukjes over laten om de soep te garneren.
20 minuten laten garen. En dan alles pureren in de blender.

20140421-105230.jpg

De boter smelten en de bloem er door, en heel goed roeren.
Een soeplepel warme bouillon toevoegen. Goed blijven roeren.
Tot een mooie gladde massa.
Steeds wat bouillon toevoegen.
En ook tussendoor de melk er aan toevoegen.
Op smaak met bouillonblok.
De bewaarde stukjes in de soep doen en nog 5 minuten laten garen.