IMG_1344

IMG_1343

Wat je nodig heb voor deze lekkere soep;

Rode ui
Knoflook
Rode paprika
Gevogelte fond
Bouillonblok
Mascarpone

Deze soep is ook heel simpel te maken.
En goed te gebruiken bij een etentje.
Wij hebben eerst een wijntje gedronken met hapjes erbij.
Bijvoorbeeld tapenade van zongedroogde tomaatjes.
En ik heb ook bij de Aldi witte wievenkaas ontdekt.
En die is lekker om te dippen met buggles.

Voor de soep, eerst de ui met de knoflook aanfruiten.
En dan ook de paprika in stukjes erbij doen.
Goed roeren zodat alles goed aangefruit is.
Dan de fond erbij gieten. En eventueel nog wat water.
Maar ik ben daar altijd voorzichtig mee, want als de soep te dun wordt is niet lekker.
En je kunt op het laatst altijd nog wat vocht erbij doen.
Ook de bouillonblok erbij doen.
En in een kwartiertje laten garen.
De helft van het doosje mascarpone erbij doen.
En met de staafmixer pureren.
Wordt dan lekker schuimig en romig.
En kun je meteen serveren.

Wij hebben hierna Tilburgers gegeten met broodjes en friet.
En een salade erbij.