Anja's Foodblog

   Bleekselderij Salade

Heb je dat ook wel eens… Je hebt een boodschappenlijstje gemaakt en je weet wat je ‘s avonds wilt koken. Blijkt uiteindelijk zo tegen vijven, dat je een essentieel ingrediënt mist: gerookte zalm voor in de pasta. Vervelend, dan maar het alternatief: de bietensalade. Dat wordt lastig zonder de geitenkaas. Zucht… Gelukkig heb ik wel alle ingrediënten in huis voor de bleekselderijsalade.

Wat vinden we ervan?
De salade is heerlijk fris en vooral de combinatie met walnoten, het pittige van de bleu d’Auvergne en het zure van de kappertjes is perfect op elkaar afgestemd. De honing/mosterd-dressing geeft toch vooral een zoet accent. Tip: maak je dressing met witte balsamico azijn. Ik heb hier de rode gebruikt en dat oogt wat minder fris in de salade.
We eten er geroosterde nieuwe krieltjes bij gekruid met tijm, paprikapoeder en knoflook. Door er krieltjes bij te eten, of evt. stokbrood, wordt het…

View original post 292 more words